C’Art Fest 3. A doua zi – pictură, sculptură și teatru

C’Art Fest 3. Peste 1000 de spectatori în prima zi
19 septembrie, 2016
C’Art Fest 3. A treia zi – Marcel Iureș în piesa „Absolut!”
21 septembrie, 2016

C’Art Fest 3. A doua zi – pictură, sculptură și teatru

Luni, 19.09.2016, a fost o zi cu evenimente de interior la C’Art Fest, în care expoziția „Sacru și profan” a fost vernisată în prezența unui grup intim și restrâns, iar piesa „Noi 4” s-a jucat cu sala plină. Toate cele 500 de locuri au fost ocupate, iar privitorii s-au bucurat de un spectacol la care s-a râs, la propriu, încontinuu.

„Sacru și profan”, expoziția unde se regăsesc picturile Ofeliei Iosub și sculpturile lui Vlad Perianu, a fost vernisată luni, după ora 15.00, în prezența actorului Florin Coșuleț, cel care a și vorbit în deschidere, prilej de care a profitat pentru a îndemna publicul să meargă să revadă expoziția și în zilele următoare, conștient de modul misterios în care o pictură își adâncește înțelesurile și le multiplică în conștiința privitorului cu cât sunt mai îndelung admirate. Temele abordate de pensula Ofeliei Iosub pentru această expoziție se întâlnesc în sfera biblică și poartă multiple sensuri capitale, de la Taina Căsătoriei la cele patru Evanghelii, dar și la turnura evenimentelor istorice majore de după anul 2000.

De la ora 20.00, piesa „Noi 4” a umplut sala și a stârnit constante hohote de râs. Spectatorii au avut în față piesa scrisă de Lia Bugnar și jucată extraordinar de: Lia Bugnar, Maria Obrețin, Marius Manole și Ilinca Manolache. Însă dincolo de amuzamentul stârnit de comicul situațiilor și de penibilul tragic al personajelor, mesajul a fost unul emoționant: relațiile nu decurg așa cum sunt imaginate la început, cei apropiați au întotdeauna cele mai murdare secrete, suspiciunile pot duce la acțiuni care să dezvăluie o parte neimaginată a adevărului. Soțul aflat la criza dintre vârste, soția înșelată, amanta plină de speranțe și înțelepciunea deghizată în mizerie – cei patru actori și-au dus personajele într-o zonă de unde succesul piesei a fost o certitudine.

Piesa insistă pe raționamentele care șchioapătă atunci când nu ne aflăm în zona de confort, pe ilogicul și banalul îndrăgostitului, pe panica mincinosului, dar cel mai mult subliniază faptul că apropiații ne fac ceea ce suntem. Așa cum spune Otilia din piesă, referindu-se la un om drag: „dacă nu ai, nu ești”. Iar „Noi 4” a avut parte de un public cu entuziasm la cote maxime.

_q6a7726 _q6a7714 _q6a7720 _q6a7773 _q6a7765 _q6a7747 _q6a7748 img_9680 img_9700

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *