C’Art Fest 3. A patra zi – carte, muzică și dans

C’Art Fest 3. A treia zi – Marcel Iureș în piesa „Absolut!”
21 septembrie, 2016
C’Art Fest 3. A cincea zi – Florin Coșuleț, Laurențiu Damian, Șerban Marinescu, Mircea Diaconu
23 septembrie, 2016

C’Art Fest 3. A patra zi – carte, muzică și dans

Miercuri, 21.09.2016, a fost o zi plină la C’Art Fest, cu sălile încărcate la capacitate maximă la toate evenimentele. A avut loc vernisajul expoziției „Port și transport” de Ioana Palicica, s-au lansat cele trei cărți ale Anei Barton, Tara Skurtu a ținut un curs incitant de scriere creativă, Ștefan Manasia și Adi Schiop au citit poezie, Nora Iuga a citit proză și a purtat un dialog savuros cu publicul, cei de la Poetrip au făcut să răsune armonios interiorul Bisericii Fortificate Evanghelice, iar Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu și-au pus pasiunea în scenă prin „L’Om DadA”.

De la ora 14.30, expoziția „Port și transport” a Ioanei Palicica a fost vernisată; expoziția cuprinde diverse articole numai bune de purtat, care arată foarte bine și sunt realizate din obiecte vechi, reciclate în așa fel încât să dea naștere unor genți, coliere și cercei în care nu doar să se ghicească, ci să fie în centrul atenției elementele inițiale: suveică, fus, opritori, țesături vechi.

De la 15.00, cei înscriși la cursul de scriere creativă al Tarei Skurtu au fost invitați în podul Bisericii Fortificate Evanghelice; acolo au fost provocați să privească scrisul cu totul altfel decât înainte și să scrie pentru a se uimi și mulțumi pe sine în primul rând, pentru ca apoi și cititorul să fie mulțumit.

De la ora 16.00, Ana Barton și-a lansat cele trei cărți apărute în ultimii ani: „Prospect de femeie”, „Mamifer” și „Jurământ de rătăcire” – a citit din fiecare dintre cele trei, a dat autografe și a vorbit puțin și despre celelalte două cărți care se pregătesc să-și întâlnească cititorii în viitorul apropiat.

De la ora 17.00, ediția specială a Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets, moderată de Robert Elekeș, i-a avut ca invitați pe Ștefan Manasia și Adi Schiop – ambii au citit poezie, iar de la 18.00 s-a citit proză: Nora Iuga a citit câteva pagini aflate încă în lucru, după care a răspuns întrebărilor venite din sala plină de curioșii care au dorit să știe despre bucuriile și regretele autoarei, despre viața ei și despre faptul că n-a reușit să devină ceea ce și-a dorit cel mai mult: actriță.

De la 19.00, cei doi membri ai grupului Poetrip au demonstrat că muzica este un fel aparte de a trăi și de a simți, motiv pentru care ceea ce au făcut ei s-a potrivit atât de bine spațiului neconvențional al unei biserici.

Iar ultimul eveniment al serii, spectacolul „L’Om DadA” jucat de la ora 20.00 cu toate locurile ocupate, i-a adus pe scena Sălii de Cultură din Cristian pe marii artiști Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu, cei care au dus ideea de omagiu pentru Tristan Tzara și Dadaism la un nou nivel, provocând și intrigând privitorii.

Până în această zi de festival, la C’Art Fest au participat peste 3000 de spectatori, nu doar din Cristian, Brașov și împrejurimi, ci și din alte zone ale țării.

_q6a8015 _q6a8028 _q6a8056 _q6a8074 _q6a8097 img_0146

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *