C’Art Fest 3. A cincea zi – Florin Coșuleț, Laurențiu Damian, Șerban Marinescu, Mircea Diaconu

C’Art Fest 3. A patra zi – carte, muzică și dans
22 septembrie, 2016
C’Art Fest 3. A șasea zi – dublu spectacol al lui Horațiu Mălăele și număr record de spectatori
24 septembrie, 2016

C’Art Fest 3. A cincea zi – Florin Coșuleț, Laurențiu Damian, Șerban Marinescu, Mircea Diaconu

Joi, 22.09.2016, evenimentele C’Art Fest s-au situat în sfera vizualului – cu piesa „Povestea soldatului” jucată în clădirea fostului Cinematograf și cu proiecția filmului documentar „Muzeon – Ștefan Râmniceanu” în prezența regizorului Laurențiu Damian și a filmului „Doar cu buletinul la Paris” în prezența actorului Mircea Diaconu.

De la ora 18.00, fostul Cinematograf a revenit la viață pentru spectacolul „Povestea soldatului” cu Florin Coșuleț; la vioară – Raluca Stratulat, la clarinet – Ciprian Dancu, iar la pian – Mihai Murariu. Cei patru au readus cultura în clădirea care odinioară a servit drept Cinematograf prin povestea soldatului care se întâlnește cu diavolul, prilej pentru a afla că-n viață e de ajuns o singură fericire și că „nu poți să adaugi ce ai avut la ce ai acum”. Spectacolul este realizat după „Povestea soldatului” de Charles-Ferdinand Ramuz și acompaniat de muzica lui Igor Stravinski.

De la 19.30, în prezența regizorului Laurențiu Damian s-a proiectat în Sala de Cultură filmul documentar „Muzeon – Ștefan Râmniceanu”, un mix de pictură, sculptură, balet, dans, muzică, tonalități mistice și arhaice, dar și o portretizare abstractă a sacrificiului prin și pentru artă.

De la ora 21.00, filmul artistic „Doar cu buletinul la Paris” a fost proiectat tot în Sala de Cultură, acolo aflându-se și actorul Mircea Diaconu care a mărturisit că a trecut de multe ori prin Cristian, însă că nu s-a oprit decât acum, când a luat localitatea la pas și a descoperit cu încântare casele nealterate de kitsch, situate încă acolo, în acel timp din care s-au născut, naturale ca și oamenii din Cristian, adevărate și impresionante prin simplitatea aparentă.

În aceeași notă, Laurențiu Damian s-a arătat surprins de numele aflate pe afișul festivalului, felicitând organizarea și publicul special în același timp.

La proiecția filmului „Doar cu buletinul la Paris” a asistat și regizorul Șerban Marinescu, care a stat de vorbă cu spectatorii și le-a răspuns acestora la întrebările pline de curiozități. Maestrul Șerban Marinescu a spus că festivalul i-a dat idei și și-a arătat disponibilitatea de a organiza împreună cu C’Art Fest seri de cinematografie regulate la Cristian. În palmaresul său se află filme mari precum „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Cei care plătescu cu viața”, „Regele scamator”, „Ticăloșii”.

_q6a8177 _q6a8185 _q6a8225

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *