C’Art Fest 3. A șaptea zi – Pisica Pătrată, Alexandra Fits, Trupa Auăleu și „Faust”

C’Art Fest 3. A șasea zi – dublu spectacol al lui Horațiu Mălăele și număr record de spectatori
24 septembrie, 2016
C’Art Fest 3. A opta zi, ultima – „Electra”, Robin and the Backstabbers și un total de 7000 de spectatori
26 septembrie, 2016

C’Art Fest 3. A șaptea zi – Pisica Pătrată, Alexandra Fits, Trupa Auăleu și „Faust”

Sâmbătă, 24.09.2016, penultima zi de C’Art Fest a îmbinat artele în mod armonios – muzică, teatru, grafitti –, reușind să adune, în totalul acestei ediții până azi, peste 5100 de spectatori.

De la 16.00, Pisica Pătrată a realizat pe un perete din centrul Cristianului un desen grafitti în stilul lui caracteristic, desen la care a muncit cu migală aproape două zile și la realizarea căruia au participat copii, localnici, dar și oameni veniți de departe pentru a fi martorii unui eveniment cultural aparte. Cristianul s-a ales, la fel ca multe alte localități, cu un zid pictat de ilustratorul Alexandru Ciubotariu, cunoscut ca Pisica Pătrată, care să amintească și după încheierea acestor zile de festival de succesul celei de-a III-a ediții.

De la 18.00, Alexandra Fits și Gaudeamus Quartet au strâns lumea iubitoare de șansonetă românească și franțuzească într-o sală plină care a aplaudat minute în șir, electrizată de vocea Alexandrei Fits.

De la 19.00, cei 100 de spectatori care au fost transportați din Cristian la Sibiu, la Fabrica de Cultură, au vizionat piesa „Faust” după Goethe, cu Ilie Gheorghe în rolul lui Faust și Ofelia Popii în cel al lui Mefisto – un spectacol extraordinar, uluitor și impresionant, ba chiar șocant, un amestec de talent divin și reprezentare demonică a grotescului, a umanului; o portretizare a esențelor vieții și a călătoriei înspre sine, cu toate sacrificiile și nebuniile pe care aceasta le presupune. Multitudinea de actori și vocile acestora, focul, luminile, introspecția stârnită în spectatori – acestea fac parte, cu siguranță, din rețeta succesului unei piese care își merită, pe bună dreptate, renumele și aprecierea.

De la 20.00, cei din Cristian au văzut satira muzicală „Ferma” după „Ferma animalelor” de George Orwell, extrem de bine pusă în scenă de Trupa Auăleu (Christine Cizmaș, Ioan Codrea, Ionuț Pîrvulescu, Cari Tibor, Andrei Racolța, Cristian Popescu, Ovidiu Mihaiță). Aceștia au fost o pată de culoare binevenită în cadrul festivalului, iar ritmurile rock, vocile actorilor-cântăreți, tema foarte actuală – toate au încântat publicul până la punctul în care oamenii din sală au cântat și au dansat alături de actori.

img_1500 14433156_1308044289206868_6554482030267941698_n img_1362

Comments are closed.