C’Art Fest 3. A opta zi, ultima – „Electra”, Robin and the Backstabbers și un total de 7000 de spectatori

C’Art Fest 3. A șaptea zi – Pisica Pătrată, Alexandra Fits, Trupa Auăleu și „Faust”
25 septembrie, 2016
C’Art Fest 4 lângă Untold, Summer Well și Gărâna Jazz Festival.
1 iulie, 2017

C’Art Fest 3. A opta zi, ultima – „Electra”, Robin and the Backstabbers și un total de 7000 de spectatori

Duminică, 25.09.2016 – a opta zi de C’Art Fest și ultima din acest an. Festivalul, ajuns astfel la finalul celei de-a III-a ediții, a strâns laoalaltă peste 7000 de oameni la cele aproape 30 de evenimente din cele 8 zile de festival. Ultima zi a fost marcată de „Întâlnire cu magicianul” Marian Râlea, piesa „Electra” de la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu și concertul celor de la Robin and the Backstabbers.

Sute de copii s-au strâns în Sala de Cultură de la ora 15.00 pentru a vedea spectacolul lui Marian Râlea, „Întâlnire cu magicianul” – spectatorii l-au putut vedea pe Marian Râlea și în piesa „Electra”, care s-a jucat tot în Sala de Cultură de la ora 19.00.

„Electra” este o piesă a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu după Sofocle și Euripide, cu scenariul și regia de Mihai Mănuțiu, în care joacă actorii: Mariana Mihu, Ioana Crăciunescu, Pali Vecsei, Marian Râlea,  Dan Glasu, Ofelia Popii, Florin Coșuleț, Adrian Matioc. Piesa spune, într-un mod aparte, povestea care a dus și la numirea „complexului Electra”: Electra, fiica lui Agamemnon și a Clitemnestrei, îl îndeamnă pe Oreste, fratele ei, să-și ucidă mama și pe amantul acesteia, Aegist. În piesă este integrat în mod armonios și ingenios Grupul Iza: Ioan Pop, Ioachim Făt, Anuța Pop, Voichița Tepei și Grigore Chira.

De la 21.00, în Piațetă au început să se strângă oamenii care nu s-au lăsat intimidați de cele doar 9 grade celsius de afară și astfel au cântat și au dansat pe unele dintre cele mai cunoscute melodii ale celor de la Robin and the Backstabbers, piesele însele niște opere de artă, fiecare cunoscută de cei prezenți, apreciată, fredonată – iar familiaritatea cu care Robin and the Backstabbers și-au tratat publicul nu a făcut decât să dezghețe atmosfera și să nască o relație apropiată și cu siguranță de durată între localnici, C’Art Fest și invitații festivalului.

_q6a8495 _q6a8507 img_1747 img_1618 img_1801   img_1772

Comments are closed.