#cartfest 4: secțiunea de carte

Povestea C’Art Fest: de la începuturi la a IV-a ediție
2 iulie, 2017
#cartfest4: secțiunea teatru/film
6 iulie, 2017

#cartfest 4: secțiunea de carte

Secțiunea de carte a ediției a IV-a C’Art Fest este la fel de bogată și variată ca la edițiile precedente. Nume mari ale literaturii românești contemporane vin la Cristian cu cele mai noi cărți ale lor, ne vorbesc despre planurile lor literare, despre proiectele trecute și viitoare, ne citesc poezii sau fragmente din lucrările lor și ne aduc, pe scurt, literatura mult mai aproape, integrând-o natural în cotidianul nostru.

Invitații de anul acesta la secțiunea de carte sunt: Florin Iaru, Radu Vancu, Iulian Tănase, Svetlana Cârstean, Ana-Maria Sandu, Ana Barton și Andrei Crăciun – unii dintre cei mai citiți, apreciați și comentați autori prezenți în permanență pe rafturile librăriilor.

Zilele dedicate literaturii încep luni, 10 iulie 2017, cu Svetlana Cârstean care va citi poeme alături de Radu Vancu și de Iulian Tănase. Într-un decor unic, excepțional, deosebit din punct de vedere arhitectural, cei trei vor lectura din cele mai noi poezii ale lor în incinta Bisericii Evanghelice Fortificate, începând cu ora 16.00. Lecturii lor urmează Iulia Em, o artistă româncă pasionată de muzică și interesată de inedit, de îmbinările care pot apărea între clasic și folcloric, șocant de simplă și sinceră prin muzica ei, cu influențe jazzy remarcabile.

Marți, 11 iulie 2017, Iulian Tănase ține un workshop pentru tot cei interesați de deprinderea mecanismelor scrisului sau, mai degrabă, de rafinarea lor, de descoperirea talentelor și înclinațiilor creative latente pe care, cu pricepere și-n moduri nebănuite. Atelierul de creative writing tinde să devină o tradiție la C’Art Fest: anul trecut, la ediția a III-a a festivalului, poeta americană Tara Skurtu a umplut până la refuz podul Bisericii Evanghelice Fortificate de entuziaști ai scrisului care au vrut să afle de la ea trucuri pentru a-și lăsa creativitatea și imaginația libere.

Zilele de miercuri și joi sunt profund literare la această ediție. Miercuri, 12 iulie, între orele 16.30 și 18.00 au loc trei lansări: Florin Iaru și cartea sa de proze scurte despre micile și marile preocupări și dileme ale tinereții, Sînii verzi; Radu Vancu își lansează jurnalul ce cuprinde anii 2012-2015 – Zodia Cancerului; iar Ana-Maria Sandu vine la Cristian cu Pereți subțiri, poveștile vieților dintr-un bloc din București, unde intimitatea locatarilor vechi și noi are ziduri aproape inexistente – toate cele trei lansări în același cadru mistic al Bisericii Evanghelice Fortificate.

Joi, 13 iulie, ziua începe tot cu carte, tot de la ora 16.30 până la 18.00. În centrul atenției sunt doi autori tineri și extrem de dedicați scrisului, activitatea căreia i se dedică trup și suflet, zi de zi, cu sinceritate: Ana Barton lansează, în decorul deja știut al evenimentelor de carte din acest an, cartea Pervazul lui Dumnezeu, iar Andrei Crăciun Îndurabile, apărută în 2017 și care și-a asigurat un mare număr de cititori chiar de la apariție.

Toți doritorii de cultivare și susținere a frumosului trebuie să știe că toate evenimentele au intrarea liberă, însă în limita locurilor disponibile, astfel încât sunt rugați să se prezinte din timp la momentele culturale care le trezesc interesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *