#cartfest4 – a șasea zi: Biserica Evanghelică arhiplină la Corul Madrigal

#cartfest4 – a cincea zi: Fanfara Ciocârlia și un total de 7000 de spectatori
14 iulie, 2017
#cartfest4 – a șaptea zi: Claudia Duarte, „Dragostea durează trei ani” și Moonlight Breakfast
16 iulie, 2017

#cartfest4 – a șasea zi: Biserica Evanghelică arhiplină la Corul Madrigal

Cea de a șasea zi a ediției de anul acesta a adus în fața publicului concertul de chitară clasică al celor de la Duo Kitharsis, piesa de teatru „Respirații” regizată de Radu-Alexandru Nica; întreagul spațiu interior al Bisericii Evanghelice s-a umplut pentru Corul Madrigal, iar seara s-a încheiat cu proiecțiile filmelor „Cutia albă” – regia Mihai Păcurar – și „Pangrati” – regia Laurențiu Damian.

La ora 18.00, primii spectatori ai serii se așezaseră deja în Biserica Evanghelică Fortificată din Cristian pentru a-i întâmpina și asculta pe primii invitați ai zilei a șasea: Duo Kitharsis – un concert sublim de chitară clasică susținut de Alexandra Petrișor și Alexandru Horghidan, un duo extrem de dedicat care a reușit să transmită emoțiile muzicale nemijlocit către public.

Piesa de teatru „Respirații”, adaptare după ”Lungs” de Duncan MacMillan și regizată de Radu-Alexandru Nica a prezentat, prin jocul fermecător și sincer al celor doi actori, lupta internă și externă cu care vine decizia de a procrea, nesiguranța, problemele pe care un potențial copil le poate rezolva sau, dimpotrivă, cauza într-o relație, o redare fidelă a realității unora dintre spectatorii emoționați, cu siguranță. O punere în scenă a dilemelor legate de poluare, suprapopulare, eugenia ca posibilă soluție pentru o planetă mai bună, obiceiurile occidentale dăunătoare mediului înconjurător și incertitudinile adopției comparate cu cele ale nașterii propriului copil.

Pentru a intra la spectacolul oferit de Corul Madrigal, la care întreaga Biserică Evanghelică s-a umplut în totalitate, cozile de așteptare pentru a intra la eveniment s-au format din timp, fiecare dorind să se asigure că apucă să-i vadă cântând pe membrii Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Fiecare moment artistic a fost răsplătit cu aplauze generoase, iar vocile înălțătoare ale echipei Madrigal s-au îmbinat perfect cu spațiul bisericesc pus la dispoziție de organizatorii festivalului.

Seara s-a încheiat după proiecțiile a două filme: „Cutia albă” și „Pangrati”. „Cutia albă” este un scurtmetraj de animație regizat de Mihai Păcurar ce propune o temă de reflecție interesantă: oamenii merg să trăiască experiențe influențate de propriul subconștient în diverse spații virtuale, aflând și mai multe despre ei, despre relațiile cu ceilalți, comunicare și lipsa acesteia, căutarea de răspunsuri și mai ales regăsirea de sine.

„Pangrati”, filmul documentar de artă regizat de Laurențiu Damian, regizor și profesor prezent și la ediția precedentă a festivalului, prezintă strada pe care trăiesc și pictează o serie importantă de artiși ai Bucureștiului, pe care Laurențiu Damian a vrut să-i pună, încă o dată, în lumină, cu obiceiurile lor, cu arta căreia îi dau naștere în tăcere, aproape în anonimat.

(foto: Narcis Pop)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *