#cartfest4 – a șaptea zi: Claudia Duarte, „Dragostea durează trei ani” și Moonlight Breakfast

#cartfest4 – a șasea zi: Biserica Evanghelică arhiplină la Corul Madrigal
15 iulie, 2017
#cartfest4 – a opta zi: 15000 de spectatori mulțumiți și zeci de artiști încântați de Cristian
18 iulie, 2017

#cartfest4 – a șaptea zi: Claudia Duarte, „Dragostea durează trei ani” și Moonlight Breakfast

Ziua a șaptea, penultima a acestei ediții de festival, aproape de finalul C’Art Fest al acestui an, a fost dedicată atât copiilor, cât și celor mari: spectacolul pentru copii „Gnurpa” și atelier de creație păpuși cu Ioana Bijou Butu, concert de fado cu Claudia Duarte, piesa de teatru „Dragostea durează trei ani”, regizată de Chris Simion și concert Moonlight Breakfast. Șapte zile de festival însumează deja 12 000 de spectatori, zeci de artiști urcați pe scenă, iar ultima zi rămasă promite să nu dezamăgească.

La ora 11.00, când a început pentru copii penultima zi de festival, Sala Mare s-a umplut de copii și de părinții veniți să-i însoțească pentru a viziona împreună spectacolul pregătit cu drag pentru toți cei prezenți de Ioana Bijou Butu, „Gnurpa”. În plus, de la ora 12.00 cei mici au putut să învețe practic cum să-și pună la treabă imaginația și cum să-ți facă propriile jucării, cum să-și construiască păpușile chiar ei, în funcție de dorințele personale privind forme și dimensiuni, materiale și scopuri pe care le are de îndeplinit jucăria rezultată.

Biserica Evanghelică Fortificată din Cristian s-a dovedit a fi aproape neîncăpătoare pentru toți cei veniți să asculte muzică fado, adusă în localitate tocmai din Portugalia, acolo unde își au originea Claudia Duarte și echipa ei de muzicieni atât de pasionați. Muzica fado s-a născut tot în Portugalia, la Lisabona, îmbinând ritmuri africane cu cele ale muzicii tradiționale portugheze, dar și cu cele ale maurilor și cu genul brazilian modinha, rezultând un mix excepțional care a fost de-a dreptul savurat de sala plină, din care spectatorii au plecat fermecați.

La ora 19.00 a început piesa de teatru „Dragostea durează trei ani”, regizată de Chris Simion, o adaptare după cartea cu același nume scrisă de francezul Frédéric Beigbeder, dar și o perspectivă personală care și-a lăsat puternic amprenta asupra spectacolului devenit astfel o operă de artă în sine, inedită și nonconformistă, care a folosit acest prilej pentru a pune și sălii întrebările eterne ce vin odată cu nedumeririle din dragoste: cât durează acesta, cum începe și mai ales cum se termină. Piesa a vorbit, poate, despre tot ceea ce nu îndrăznim noi să vorbim în viața de zi cu zi, deși problemele puse sunt unele care afectează cotidianul mai mult decât recunoaștem.

În final, seara s-a încheiat pe ritmuri de dans, toată Piațeta răsunând de vocea și ritmurile inconfundabile ale celor de la Moonlight Breakfast, români care cântă atât de bine încât trăiesc la Viena și concertează peste tot în lume, cu un stil urban ce amestecă soul, electro, beat, nu-jazz și swing – au venit la Cristian să-și întâlnească fanii și au câștigat, cu siguranță, mulți noi admiratori ai muzicii lor făcute cu o dragoste care se vede din rândul spectatorilor și care transmite emoție către public la fel ca versurile lor concise, dar atât, atât de profunde.

(foto: Narcis Pop)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *