#cartfest4 – a opta zi: 15000 de spectatori mulțumiți și zeci de artiști încântați de Cristian

#cartfest4 – a șaptea zi: Claudia Duarte, „Dragostea durează trei ani” și Moonlight Breakfast
16 iulie, 2017

#cartfest4 – a opta zi: 15000 de spectatori mulțumiți și zeci de artiști încântați de Cristian

Anul trecut, la ediția a III-a a C’Art Fest ne-au trecut pragul peste 7000 de spectatori în 8 zile speciale, pline de evenimente foarte bine alese și atent pregătite, cu minuțiozitate și dedicare și cu dorința de a nu lăsa nimic la voia întâmplării.

În 2017, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Artă de la Cristian, județul Brașov, în jur de 15 000 de oameni au venit din localități învecinate, din județe limitrofe și din tot restul țării, atrași de numele mari de pe afișul festivalului, contribuind la dezvoltarea frumoasă și armonioasă a unui festival făcut de oameni pentru oameni, din dorința de a contribui la binele unei comunități care are doar de câștigat prin aceste manifestări culturale din miez de vară.

Ultima zi a festivalului i-a avut ca invitați pe Ioana Bijou Butu, Paul și Elena Christian, spectacolul de dans „Heterocromia”, „Freak Show” cu Florin Piersic Jr., iar un formidabil concert Grigore Leșe și Zoli Toth Project a pus punct ediției a IV-a a C’Art Fest cu speranța că cei 15 000 de spectatori vor reveni și anul viitor.

La ora 14.00, copiii adunați la Sala Mare au putut afla „Povestea unui pătrat” de la Ioana Bijou Butu, alături de care și-au construit, în ziua precedentă, păpuși după gustul fiecăruia. De la 16.00 am ascultat împreună un concert de orgă și vioară susținut de Paul și Elena Christian, eveniment care a umplut Biserica Evanghelică Fortificată de spectatori de toate vârstele care au plecat de acolo fericiți, având de spus doar cuvinte elogioase la adresa artiștilor.

La 18.00, fosta sală de sport a Școlii Generale din localitate, care se va transforma în mediatecă în urma descoperirii picturilor vechi care-i acoperă tavanul, s-a transformat în sală de dans pentru cei patru artiști care au prezentat publicului „Heterocromia”, un spectacol performativ de dans inedit, extrem de amplu, care a încercat să ne facă pe toți să privim lumea dintr-un cu totul alt unghi și, de ce nu, chiar să reușim să o vedem altfel.

La 19.00, Sala Mare s-a umplut, au fost ocupate și scaunele puse la dispoziția spectatorilor în curte, unde s-a proiectat evenimentul din interior – cu toții pregătiți pentru ”Freak Show”, spectacolul gândit și pus în scenă de Florin Piersic Jr., cu personaje tipice, dar unice, cu mult umor în fiecare replică și cu povești de viață pe care le-a mai întâlnit fiecare dintre noi pe undeva, cu siguranță, lucru care a făcut ca piesa lui Florin Piersic Jr. să ajungă și mai aproape de spectatori.

Seara, dar și festivalul, s-au încheiat pe versurile grăite molcom de Grigore Leșe și pe ritmurile alerte ale celor de la Zoli Toth Project, prezenți la C’Art Fest într-o alăturare excepțională care a încălzit și sufletele, și atmosfera unei zile ploioase, frumoase și cu rezultate care aduc mândrie organizatorilor, echipei de voluntari și localnicilor care au văzut, încă o dată, că frumosul poate lua naștere și poate să prospere oriunde, atâta timp cât are susținere și cât totul este făcut cu dragoste față de artă și respect față de cultură.

(foto: Narcis Pop)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *