Povestea locului. Povestea Cristianului. Povestea cartfest.

Povestea începe cu o veche așezare cu origini săsești, care și-a păstrat și a valorificat tot ce avea mai frumos, de la arhitectura locală până la istoria locului. Cristianul de astăzi este una dintre cele mai cochete localități din România, un loc cu care cristolovenii se mândresc și care nu are cum să nu îți rămână în suflet imediat ce îi cutreieri străzile și îi trăiești povestea. O dată venit, rămâi prietenul locului și al oamenilor primitori de aici pentru totdeauna.

Citește »

SALA MARE A CRISTIANULUI, o scenă cu poarta larg deschisă

Dacă privim viața ca o scenă, atunci putem spune că Sala Mare a Cristianului este locul în care s-au concentrat, de-a lungul timpului, toate momentele cheie din viața colectivă și individuală a cristolovenilor. Era, deci, natural ca festivalul nostru să aprindă primele reflectoare pe scena Sălii Mari. Astăzi, chiar dacă evenimentele se desfășoară în mai multe puncte cheie din Cristian, locul de debut rămâne în sufletul nostru ca o primă zi de clasa întâi și ne primește de fiecare dată cu aceeași emoție.

Citește »

SCOALA GENERALĂ DIN CRISTIAN, școală pentru cei mici, muzeu pentru toți

E o zi obișnuită la școala din Cristian. Copiii aleargă prin curte, profesorii și învățătorii îi rânduiesc după catalog și îi mustră părintește când întrec măsura, iar adulții nu fac cozi de mașini interminabile la poarta școlii după ore. Poate pentru că localitatea este mică și distanțele de parcurs nu foarte mari, dar și fiindcă aici au norocul de a trăi o normalitate mai așezată.

Citește »