Povestea locului. Povestea Cristianului. Povestea cartfest.

PREFAȚĂ

Doar într-un loc cum este Cristianul se poate naște un festival cum este cartfest.

Povestea începe cu o veche așezare cu origini săsești, care și-a păstrat și a valorificat tot ce avea mai frumos, de la arhitectura locală până la istoria locului. Cristianul de astăzi este una dintre cele mai cochete localități din România, un loc cu care cristolovenii se mândresc și care nu are cum să nu îți rămână în suflet imediat ce îi cutreieri străzile și îi trăiești povestea. O dată venit, rămâi prietenul locului și al oamenilor primitori de aici pentru totdeauna.

cartfest a luat naștere pornind tocmai de la aceste premise, pentru a pune în valoare tot ce are Cristianul mai bun și mai frumos. La 9 ani de la prima ediție, putem spune că festivalul nostru devine tot mai mult un exercițiu colectiv de regenerare comunitară prin artă și cultură. De aici s-a născut cu adevărat o poveste deja cunoscută și îndrăgită de cititorii săi, poveste căreia îi adăugăm câte o filă nouă cu fiecare ediție.

Istoria cartfest se împletește din 2014 ani cu istoria Cristianului și face astfel înconjurul țării, ducând numele localității chiar și dincolo de granițele României.

Festivalul contribuie activ la dezvoltarea localității, potențându-i dimensiunea turistică și economică, dar și pe cea educativă și culturală. Noi, oamenii festivalului, ne dorim să creăm o comunitate cât mai unită, care să contribuie, la rându-i, la dezvoltarea Cristianului și a fiecărui locuitor în parte.

cartfest înseamnă artiști, spectatori, parteneri, sponsori, voluntari și organizatori deopotrivă. cartfest înseamnă, deci, oameni de bine, înseamnă o mare de oameni frumoși care își doresc să creeze, să facă mai mult și să arate prin ceea ce fac că se poate. Oamenii cartfest devin, prin forța lor comună, un exemplu de mobilizare întru frumos.

cartfest are la bază mult suflet, pasiune, entuziasm și dorința de a crea o lume mai bună, făcând Cristianul să lumineze, să cânte și să se bucure prin noi toți și prin povestea sa.

cartfest – nu doar un festival, un simbol în reCunoaștere.