De ce fierbe copilul în mămăligă

icr-2why-the-child-is-cooking-in-the-polentapromo1-1200x800_c

Povestea Aglajei Veteranyi este plină de emoție. Maturizarea forțată a unui copil prins în vâltoarea nebună a fenomenului migrației și căutarea continuă a identității reprezintă teme extrem de sensibile, pe care Edith Alibec, printr-o interpretare extraordinară, le transformă în expresii ale fricii, ale nesiguranței și ale disperării, reușind să păstreze umorul și inocența romanului.

Data și ora: 20 iulie 2018, 18:30

Loc: Școala Generală Cristian

Secțiune: Teatru

Edith Alibec, originară din România, a locuit în Germania timp de 3 ani, unde a luat parte la diferite cursuri de actorie și regie la Athanor Akademie, sub îndrumarea prof. David Esrig. Experimentând pe propria piele ce înseamnă să fii străin, și, mai mult de atât, observând la fața locului criza refugiaților din Germania, impulsul de a vorbi despre lipsa unui acasă a devenit foarte puternic. Cartea Aglajei Veteranyi îi era cunoscută deja, dar a căpătat cu totul altă greutate în momentul în care locuia și ea, ca și protagonista cărții, în „străinătate”. După două luni de cercetare, interviuri cu consilieri sociali pentru emigranți și chiar cu tineri refugiați (din Syria, Afghanistan), a creat un concept și l-a propus Departamentului Cultural al orașului München, Germania, care a fost de acord să ofere o finanțare, în parteneriat cu festivalul Zilele Balcanice din München.

Dana Paraschiv, ca regizoare, s-a alăturat proiectului și, pentru o lună jumătate, în februarie 2016, a locuit în Germania, unde împreună cu Edith Alibec, ca actriță, a construit one woman show cu premiera în data de 9 martie 2016 la MUCCA, în cadrul festivalului Zile Balcanice din München.

De atunci, spectacolul a fost jucat în diverse orașe din Germania și Elveția, având ca public localnici, dar și români care locuiesc în străinătate (sau alte naționalități de „emigranți”), cărora spectacolul le vorbește în mod direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Publică

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.