Jurnal de România

a2-jurnal-de-ro-cdr-2016-09

Un joc al dezvăluirilor şi tăinuirilor, fotograme din filmul vieţii celor 6 actori: despre origini, frici şi răbdare; despre limba română şi maghiari, chirii, căutări, evadări și confruntări cu diferenţa.

Data și ora: 19 iulie 2018, 18:30

Loc: Sala Mare

Secțiune: Teatru

Scenariul și regia: Carmen Lidia Vidu

Actori: Elena Popa, Alexandrina Ioana Costea, Ion Fiscuteanu Jr., Sebastian Marina, Daniel Rizea, Costi Apostol

Este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Toate materialele sunt documentate jurnalistic din perspectiva antropologico-vizuală a comunităților privite din unghiul actorilor care locuiesc și activează acolo.

Scenariul constă în poveștile de viață legate de municipiul județului Covasna ale celor șase actori veniți aici din alte orașe ale țării. Sinceritatea fiecăruia este copleșitoare. Iar gradul de expunere în fața publicului frapant. Fotografiile personale care rulează pe un ecran cât scena de mare în timp ce ei rememorează simplu, la microfon, experiențe care par banale, dar care înseamnă, de fapt, viața lor așa cum a fost, mărturisirile spuse verde în față, dar care ascund, poate, probleme incomode pentru cei care stau pe scenă și se descoperă la persoana I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Publică

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.