Zdob și Zdub

_NKT6080

Componenta multiculturală a festivalului nu putea fi completă fără un eveniment susținut de artiști moldoveni din Basarabia: Zdob și Zdub sunt o trupă foarte îndrăgită atât în Moldova, cât și în România.

Data și ora: 22 iulie 2018, 21:30

Loc: Piațeta Cristian

Secțiune: Muzică

Sunt, de asemenea, cea mai cunoscută formație care cântă românește în Occident, unde au fost primiți de fiecare data cu mult entuziasm. Formația a prins viață în 1995, iar în 1997 a lansat primul album, „Hardcore Moldovenesc”, care a fost un succes de ambele părți ale Prutului. De aici au urmat alte nouă albume și o mulțime de concerte în toată Europa. Zdob și Zdub a cucerit publicul cu un sound special care aduce la un loc hip-hop, folclor românesc și hardcore punk.

Activitatea muzicală a “lăutarilor etno-rock” include două participări la concursul musical Eurovision la care au reprezentat Republica Moldova, numeroase concerte cu formații și artiști de renume mondial, 8 albume, 17 videoclipuri și peste 100 de melodii. Moldovenii au deschis concerte mari semnate de Red Hot Chili Peppers, Linkin Park, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, și au avut colaborări cu artiști precum Loredana Groza, Skizzo Skillz și Surorile Oșoianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Publică

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.